Tanácsok, hogy a nyaralás ne legyen rémálom a gerincének

Végre elérkezett a várva várt nyaralás, melyre egész évben várt. Izgatottan csomagol a család, utaznak külföldre vagy kirándulnak hazánkban. Mire megérkeznek a a gerincfájdalmak megjelennek és megkeserítik a teljes üdülést. Mégis mire figyeljen, hogy ez ne következzen be?

A gerincbetegségek sajnos nem mennek szabadságra, sőt az új környezet vagy a szokatlan terhelés még ronthatja is a panaszokat. Amit tud tenni a panaszok elkerülésére vagy csökkentésére:

  1. Ha hosszú útra utazik, akár autóval vagy repülővel a gerincre fokozottan terhelődik az ülés során. Fontos, hogy az út során gyakran felkeljen és átmozgassa magát. Ha pár lazító-nyújtó gerincfeladatot is végez, gerince meghálálja!
  1. A gyermekekkel, unokákkal felbecsülhetetlen élmény a vízben vagy szárazföldön játszani. Ugyanúgy, ahogy év közben kímélje gerincét a játék során, ne emelje fel derékból a nehéz gyermekeket!
  1. Ha a gumilabda leesik vagy elgurul a finom őszibarack, ne derékból hajoljon le érte, hanem a combját hajlítsa!
  1. A fekhelyek sajnos a szállás helyen sokszor megválaszthatatlanok. Nyaralás közben a kényelmetlen matracokon alvás reggelre fájdalmakat okozhat, így alvás során is figyeljen a megfelelő gerinc alátámasztásra (például egy kényelmes kispárnával).
  1. Fájdalmak, vagy gyulladás esetén kerülje a nagyon meleg vizeket, mert azok a panaszokat tartósan fenntarthatják.
  1. A nyaralás alatt legyen mindig a táskában gyors segítséget nyújtó fájdalomcsillapító. Külföldön sokszor nehéz a fájdalmak esetén gyógyszert szerezni. Ha nem szeretne gyógyszert alkalmazni, akkor legyen mindig kéznél a kisokos gyógytorna füzete, melyből lazító és fájdalmat enyhítő feladatokat tud végezni.

+1 Pihenjen nagyon sokat és élvezze a megérdemelt nyaralást. Tartsa be ezeket a legfőbb utasításokat és akkor hátha gerince is úgy dönt, ideje szabadságra menni!

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük