Mi az a McKenzie módszer?

//Mi az a McKenzie módszer?

Mi az a McKenzie módszer?

A lumbágó mind megelőzésében, mind konzervatív (nem műtéti) kezelésében a gyógytorna nagyon fontos szerepet játszik. Preventíven (megelőzésképpen) végzett gyógytorna segít a tartáshibák korrekciójában, a törzsizmok edzésében, valamint a törzs mozgástartományának növelésében. A gyógytorna olyan esetekben is hatékony kezelési módszer, amikor már a betegeknek gerincbetegségeik miatt tüneteik, leggyakrabban fájdalmaik vannak. Gyógytornán belül számos típus létezik, az egyik legelterjedtebb típus a McKenzie módszer, mely aktív mozgásterápiára épül.

A McKenzie módszer egy speciális kezelési rendszer, mely során a beteg aktív részese a kezeléseknek. A beteg a megtanult feladatokkal képes befolyásolni fájdalmát és a gyakorlatokat otthon is végezheti. A szakszerűen végzett gyógytorna során első alkalommal a beteg fájdalmának és állapotának részletes felmérése történik. Ez alapján kerül összeállításra az egyes betegek esetében javasolt és hatásos kezelési program.

Fontos tudni a McKenzie módszer kapcsán, hogy habár egyetlen gyógytornás kezelés is csökkentheti a fájdalmakat, a tartós hatás eléréséhez rendszeres, heti 2-3 alkalommal végzett gyógytorna szükséges. A szakemberrel végzett feladatok mellett a gyógyulás fontos része, hogy a megtanult feladatokat a betegek otthon, házilag is végezzék a későbbiekben. A McKenzie terapeuta a kezdeti közös munka után megtanítja a mozdulatokat a betegnek, melyet otthon önállóan is végezni kell a későbbiekben.

Látogasson el Youtube-csatornámra is!

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

7+1 tanács
a fájdalmak és gerincbetegségek elkerülésére

Töltse le ingyen

Adatai megadása után elküldöm Önnek a 7+1 tanács a fájdalmak és gerincbetegségek elkerülésére című kiadványomat.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!