Mi a különbség a gerincmerevítő öv és gerincfűző között?

A gerincmerevítő öv, avagy gerincprotektor általában erősebb gumis anyagból készülő, a derék köré csavarható övet jelent. Alkalmazásuk akut fájdalomban nem bizonyított hatású, azonban a gerincbetegségek súlyosbodásának megelőzésében jótékony hatásúak lehetnek.

Látogasson el Youtube csatornámra is!

A gerincmerevítő öv előnyei és típusai

Segítenek fenntartani az ágyéki gerinc megfelelő görbületét és kívülről adnak stabilitást a kopásos elváltozások miatt megbomlott stabilitással rendelkező gerincnek. A gerincbetegségek esetén gyengébb hasizmok szerepét pótolhatják, így azok megerősödéséig átmeneti megoldást nyújthatnak.

Több típusa létezik a gerincmerevítő öveknek kezdve az egyszerű gumis övektől a speciális egyénileg gyártott állítható szélességű övekig. Érdemes gyógyászati segédeszközöket forgalmazó boltban egyénileg tesztelni és kiválasztani a legjobb tartást biztosító övet.

Mi az a gerincfűző?

A gerincfűző vagy corsette általában műanyagból a beteg egyedi testalkatához igazodó, mintavétel alapján készült külső tartószerkezetet jelöl. A fogalom gyakran keveredik a gerincmerevítő öv fogalmával és a gyártás során felhasznált anyagok (pl. gumi vagy műanyag) is változóak.

Jótékony hatásai hasonlóak, de akár gerincmerevítő övről, akár gerincfűzőről van szó szem előtt kell tartani, hogy alkalmazásukkal akut erős fájdalmat és a gerincbetegségeket teljesen megszüntetni nem lehet. A hátfájás okai  megelőzéséhez azonban kiváló eszközök.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük