Becsípődött hát

Becsípődött hát által okozott fájdalmak

A betegek leggyakrabban helyileg hirtelen kialakuló fájdalom esetén beszélnek a becsípődés állapotáról. Fontos azonban tisztázni a gerinc melyik szakasza érintett, ugyanis sok esetben a fájdalom nem is a háti, hanem a derékszakaszon jelentkezik. A gerinc szakaszairól az alábbi cikkben írtunk.

A kifejezetten háti szakaszon jelentkező fájdalmak általában a gerinc ízületeinek túlterhelődése miatt jelentkezik, például egy nagyobb fizikai megterhelés miatt. A háti szakaszon a csigolyákhoz bordák is kapcsolódnak, melyek ízületei szintén érzékenyek lehetnek a fizikai munkára, kifejezett fájdalommal reagálhatnak, melyek légvételre is fokozódnak. A deréktáji „becsípődésről” az alábbi cikkben írtunk részletesen.

Bárhol is jelentkezzen a fájdalom, az első lépés mindig a pihentetés, ugyanis további megerőltetés a panaszokat felerősítheti és a gyógyulást elodázhatja. Ha a fájdalom 3-5 napon belül nem kezd enyhülni javasolt az orvosi kivizsgálás, hogy a pontos eredetre fény derüljön. A tanács a „csak” fájdalmakkal kísért esetekre vonatkozik, ugyanis ha egyéb tünetek is fennállnak (például zsibbadás, izomgyengeség), akkor nem szabad az orvosi kivizsgálással késlekedni!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük